Uneix-t'hi!

Dins d'aquest grup podeu compartir informació, coneixements, experiències, fotos... tot allò que vulgueu amb la resta d'equips impulsors dels diferents centres. 

És un espai per fer comunitat que ens ajuda a veure que no estem sols en aquest camí i que molts cops ens enfrontem als mateixos reptes i inquietuds. També ens permet descobrir noves dinàmiques que potser podríem aplicar al nostre centre o mostrar als altres centres dinàmiques que estem duent a terme.

Entre tots i totes fem créixer aquesta comunitat!

2059 Impulsor
Uneix-te a nosaltres!

L’avaluació segons Sofia Camussi: no sóc un 7!

La funció de l’avaluació i com dur-la a terme als centres és un dels temes més tractats en les trobades de les xarxes locals que s’estan duent a terme aquests dies arreu del país: com incorporem l’avaluació formativa i formadora en la nostra pràctica educativa? quin paper hi juguen les famílies? com volem que siguin i per a què han de servir els informes d’avaluació? com hi integrem la visió de l’infant, del mestre i de la família? Per tal de seguir animant aquest debat, volia compartir amb…

Llegir més...
2 respostes · Resposta de LLuís Maria Escrichs Cueto

Una tardor amb molta pluja!

Aquesta tardor ha plogut a dojo!! Hi ha hagut pluges generals i generoses, que diuen els del temps, amb concentracions d’aigua que no es veien des de feia dècades, rieres seques transformades en riuades cabaloses i carrers incapaços d’engolir tot l’aiguat rebut! Però aquesta tardor també ha plogut molt, i per a bé!, en les xarxes locals per a la transformació educativa, tot seguit us ho expliquem! El mes de setembre i octubre va caure una tromba en forma de curs on-line de la UOC sobre…

Llegir més...
0 respostes

Visita virtual a l'Escola dels Encants

Igual que els infants de les nostres escoles, els docents també aprenem millor quan ho fem cooperant amb altres docents, ja siguin companys/es de claustre o d'altres centres. A través de la coneixença d'altres experiències, projectes educatius i visites a diferents centres ens podem inspirar per orientar el procés de canvi a la nostra pròpia escola o institut. Aquesta és una de les fortaleses del treball en xarxa!   Avui us obrim les portes per visitar, de manera virtual, un dels centres…

Llegir més...
0 respostes

Jornada "Activem el canvi!", ja en portem dues! Us queden cinc oportunitats :-)

Bona tarda impulsors! La setmana passada es van dur a terme dues edicions de la Jornada "Activem el canvi!": a Tarragona el dimarts i a Cardedeu el dijous. Aquesta jornada pretén emmarcar els continguts del curs a les xarxes, i la durem a terme a un total de set punts del territori català. No us la podeu perdre! Us en vam explicar tots els detalls en aquest notícia, on hi trobareu tota la informació de llocs i dates. Tant a Tarragona com a Cardedeu, vaig tenir el privilegi de compartir conversa…

Llegir més...
0 respostes

Equip impulsor, una coalició de voluntaris

La relació entre l’equip impulsor i l’equip directiu és sempre una relació complexa. L’equip impulsor no respon a cap jerarquia de l’escola. Ha d’estar format per voluntaris, per mestres que es consideren agents del canvi compromesos amb la transformació del centre. L’equip directiu, en canvi, està format pels responsables de la gestió i del lideratge pedagògic del centre, amb unes tasques específiques que han de permetre una bona direcció del centre. El seu compromís amb el canvi està…

Llegir més...
7 respostes · Resposta de Sílvia Labernia Castell

Activem el grup d'equips impulsors

Hola impulsors del canvi! Aquest curs activarem aquest grup de la Xarxa Digital com a espai d’informació i de comunitat entre tots aquells docents que formeu part dels equips impulsors del canvi als centres. En aquest espai compartirem recursos i idees que pensem que poden enriquir el procés de canvi del vostre centre, començant per les diverses eines i documentació que anem generant com a programa, així com d’altres recursos externs inspiradors i motivadors. A més a més també esperem que sigui…

Llegir més...
0 respostes

Mur de comentaris dels impulsors

Has de ser membre de Transformació educativa per afegir comentaris!

Join Transformació educativa

Els comentaris estan tancats

Comentaris

 • Hola,

  a l'escola Jovellanos, situada al barri del Baix Guinardó de Barcelona, ja fa un parell d'anys que formem part de XpC i enguany ha arribat el moment de crear el grup impulsor.

  Som un total de 18 mestres voluntàris/es que volem donar un gir a la nostra escola, aquest any tenim un mentor que ens està ajudant a prioritzar les accions a fer.

  De moment, la nostra acció estarà enfocada en dues línies: una de canvi metodològic i una segona línia de fer-nos visibles als barris on som.

  Les xpc ens estan ajudant perquè aporten reflexió al claustre i m'agradaria que aquest espai pogués aportar idees sobre com heu impulsat els canvis de transformació pedagògica a les vostres escoles o com ho esteu fent.

  Per a mi, l'equip directiu ha d'estar 100% implicat en el procés de canvi i com a ED tenim la responsabilitat de donar suport el grup impulsor i fer que cada mestre es senti escoltat, reconegut i valorat en la seva tasca educativa.

   

   

   

 • Crec que aquest moviment de canvis i innovacions metodològiques s'està generalitzant i totes les escoles ens estem implicant. 

  Ajuden molt tots els ímputs que ens feu arribar i totes les reflexions que s'impulsen des de Xarxes.

 • Bones a totes i tots

  A l'Escola Nova de Maçanet de la Selva ja fa un temps que estem en procés de canvi. Aquests any millorem aspectes metodològics, també organitzatius i aprofundim en l'avaluació.

  Tenim a la comunitat molt engrescada. Ens donen idees i ens ajuden a portar-les a terme.

  Mantenim la  il·lusió del primer dia, ara fa vuit anys d'inici del projecte d'innovació al centre a través d'un somni.

 •  Bon dia companyes i companys impulsats!

  A l'escola Montagut de Sta Susanna ens lliguem la manta al cap i comencem el procés de millora educativa, sensibilitzant claustre i amb la fita de consensuar una visió de centre al llarg d'aquest curs. 

  L'any anterior ens va passar volant i no vam aconseguir-ho. Aquest any hem prioritzat, creat un espai setmanal de trobada del grup impulsor i hem establert uns objectius i calendari d'accions al llarg del curs. 

  A veure si ens enlairem o ens la fotem XD

 • Hola impulsors i impulsores!
  Veig que les comunicacions al mur no ens arriben pel correu electrònic, potser estaria millor fer un fòrum en forma de debats, no? Així et pots "subscriure" al debat que t'interessa i que t'arribi al correu. Què us sembla? :)
  • Perfecte Boris!

   Tenim un espai per a forums dins aquesta web transformacioeducativa.cat o cal crear-lo?

    

   Xarxes de transformació educativa
   Comunitat de docents compromesos amb la transformació educativa.
   • Em refereixo a l'espai de fòrum que hi ha en aquest grup, centrat en temes relacionats amb els equips impulsors. En hi trobem!

 • A l'Escola Farigola del Clot estem en procés de canvi i des del curs passat hem fet canvis metodològics, principalment a Primària.
  Seguim...
  Bon Curs a tothom
 • Hola! Estem amb el procés amb les famílies! Després anàlisi del claustre, alumnes i famílies! Endavant! Bon curs a tothom!
  • Endavant Jordina! Compteu amb el recurs del Tret de sortida amb famílies, a més a més de les dinàmiques del Kit de la visió. Que us vagi molt bé!!
This reply was deleted.

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.