La Visió de Centre

Tenir clar quina és la nostra raó de ser com a centre i què volem ser és la condició clau i necessària per poder establir plans de transformació i canvi en el nostre centre educatiu. La visió determinarà el full de ruta del procés de canvi que començarem a dibuixar posteriorment.

La visió és l’element que reflecteix el consens de la comunitat educativa sobre com ha de ser el nostre centre educatiu en un futur determinat. La creació de la visió serà la culminació d’un procés participatiu que comptarà amb la reflexió conjunta d’infants i joves, famílies i claustre.

Construir una visió conjunta al nostre centre és una manera de començar a dibuixar i configurar el nostre somni en un futur, tot donant sentit als esforços que fem al centre per fer realitat el que volem ser.

Kit per a "La creació de la visió de centre"

Aquest és el recurs principal que el programa Escola Nova 21 ha generat per acompanyar els centres educatius en el procés de creació de la seva visió de centre. En concret, aquest recurs conté una breu aproximació teòrica al concepte de visió de centre i una proposta de dinàmica per tal de crear aquesta visió a través d’un procés participatiu amb tota la comunitat educativa. Per acabar, també es proposen unes orientacions per portar a terme una comunicació efectiva de la visió.

 

La dinàmica "El Calamar"

Per tal de tenir una idea clara i compartida sobre què és la visió de centre i quines funcions i característiques té, els equips impulsors disposeu d’aquesta dinàmica per a treballar-ho prèviament al disseny del procés de creació de la visió.

Aquesta dinàmica és la que es va dur a terme durant la 4a trobada de les xarxes locals.

Explica'ns l'experiència al teu centre!

Has de ser membre de Transformació educativa per afegir comentaris!

Join Transformació educativa

Els comentaris estan tancats

Comentaris

  • En el grup de la mostra representativa hem abordat el tema de la visió des de fa mesos, hi trobareu alguns exemples i també un vídeo, una petita càpsula formativa per a la part final de culminació de la visió, que és la que més ens ha costat de fer en els centres de la mostra. Espero que us sigui útil!

This reply was deleted.

Kit per a "La creació de la visió de centre"

 Per treballar la Visió al centre:

Dinàmica "El Calamar"

 Per descobrir què és la Visió de Centre:

Passem a l'acció

El procés de canvi

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.