Obre un fil de conversa!

Tens alguna idea per compartit? Et preocupa algun tema? T'agradaria debatre alguna qúestió? Aquest és un espai obert de conversa, intercanvi i debat.

Endavant, estàs al fòrum dels impulsors i impulsores! 

Si vols seguir un debat obert, clica a "Envieu-me un correu quan hi hagi novetats" – Seguir

Una tardor amb molta pluja!

Aquesta tardor ha plogut a dojo!! Hi ha hagut pluges generals i generoses, que diuen els del temps, amb concentracions d’aigua que no es veien des de feia dècades, rieres seques transformades en riuades cabaloses i carrers incapaços d’engolir tot l’aiguat rebut! Però aquesta tardor també ha plogut molt, i per a bé!, en les xarxes locals per a la transformació educativa, tot seguit us ho expliquem!

El mes de setembre i octubre va caure una tromba en forma de curs on-line de la UOC sobre l’Espiral d’indagació, en el qual van participar més de 180 docents d’entre els equips impulsors dels centres d’Escola Nova 21, una experiència formativa que esperem poder millorar i replicar de nou per tal de fer-la arribar a tots aquells que estigueu interessats en aprofundir i fonamentar la millora en la pràctica educativa a partir de l’Espiral d’indagació.

Durant tot el mes d’octubre, es va dur a terme la Jornada Activem el canvi! en set localitzacions diferents: Tarragona, Lleida, Girona, Cardedeu, Castelldefels, Barcelona i Terrassa. Una jornada on vam poder comptar amb l’Antoni Zabala, que ens va inspirar al voltant dels referents teòrics de l’aprenentatge i l’educació, sobre com saber que estem enfocant adequadament una pràctica educativa; amb en Jaume Jornet, de la comunitat agile, que ens va descobrir la cultura de millora contínua, com esdevenir una organització que aprèn i s’actualitza constantment de manera eficient i orientada; i finalment, la Lorena Becerril de la UOC ens va permetre endinsar-nos en l’Espiral d’Indagació com a metodologia de millora de l’aprenentatge fonamentada en els 7 principis, en aquest vídeo que va presentar la Lorena a la Jornada podeu veure l’experiència d’alguns centres amb l’Espiral. Us compartim la presentació de la jornada!

També aquesta tardor han començat les visites per part dels centres de totes les xarxes als centres de la mostra, tota una experiència, esperem que us sigui molt profitosa!

Finalment, hi ha hagut una pluja fina constant de reflexió i debat en el si de les trobades de xarxa, sobre els propòsits de canvi que ens plantegem als centres aquest curs, sobre la Rúbrica, i sobre com passem a l’acció, partint primer de fer petites proves que ens permetin aprendre com a equip docent sobre les transformacions que volem generar. Una pluja fina que la previsió ens inidica que s’allargarà fins ben entrada la primavera!!

Així doncs, benvinguda sigui la pluja de transformació educativa d’aquesta tardor, que entre tots vosaltres feu possible amb la vostra implicació a les xarxes!

Has de ser membre de Transformació educativa per afegir comentaris!

Join Transformació educativa

Enviar-me un correu electrònic quan em contestin –

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.