Engega tot l'ecosistema de xarxes locals d'Escola nova 21

Engega tot l'ecosistema de xarxes locals d'Escola nova 21

El procés de canvi educatiu mitjançant l’articulació de les xarxes locals ja està en marxa.

Els passats 16 de febrer i 9 de març de 2017 es van dur a terme dues jornades de formació de dinamitzadors/es que acompanyaran el treball de les xarxes locals de la demarcació de Barcelona. Les jornades van consistir en dinàmiques d’exploració dels fonaments de l’horitzó comú del programa i d’ubicació del rol que els correspon en el funcionament de les Xarxes, així com la visualització del documental “Most Likely to Succeed”, que relata l’experiència d’un centre educatiu innovador a Califòrnia des de les perspectives de l’alumnat, els pares i mares, el professorat i l’equip directiu. El documental serveix com a punt de partida per reflexionar sobre els “perquè” i els “com” del canvi educatiu. L'equip de dinamitzadors/es van estar acompanyats per l’equip d’Escola Nova 21, de la Diputació de Barcelona, i per experts en dinamització i metodologies participatives.

Les xarxes per al canvi, a Barcelona, també han activat motors. El Consorci d’Educació de Barcelona, Escola Nova 21, l’ICE de la UAB i l’Associació de Mestres Rosa Sensat han acordat sumar les diferents iniciatives en aquest projecte conjunt d’innovació educativa per a la ciutat de Barcelona. Les xarxes per al canvi són 19 xarxes locals de Barcelona, on hi participen un total de 152 centres de la ciutat –87 instituts i escoles públiques i 65 concertats–.

Les xarxes locals de les demarcacions de Lleida, Tarragona i Girona també estan definides i a punt de començar.

Les xarxes locals tindran reunions periòdiques i presencials amb un plan de treball basat en un horitzó comú compartit de transformació educativa.

El procés ha començat!

 

Enviar-me un correu electrònic quan rebi comentaris –

Equip Escola Nova 21

Has de ser membre de Xarxes de transformació educativa per afegir comentaris!

Join Xarxes de transformació educativa

Comentaris

 • Bon dia, 

  Vaig presentar en el meu perfil que volia ser dinamitzadora de xarxes locals. Ho sento, no puc anar a les jornades perquè estic de baixa.Miraré el documental. Per ordres de Delegació no puc donar-me d'alta fins al 30 de juny. Ho lamento.

  Esther Calopa Mars

  • Hola, Esther. Tens la resposta al teu mur. :)

 • Una gran notícia! Compraré experiències serà un font molt enriquidora per a tots.
 • Una notícia magnífica!

  Gràcies a totes les persones i institucions que ho feu possible.

  Com a membre de l'equip del programa estic molt, molt content amb l'inici d'aquest ecosistema de xarxes d'arreu de Catalunya. Estic segur que serà una eina magnífica per a l'intercanvi i l'aprenentatge compartit.

  Això s'ha de celebrar. :)

This reply was deleted.

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.