La Rúbrica de Canvi, una eina d'autoavaluació i orientació.

Després de diversos mesos de treball i de les primeres proves pilot, ja podeu disposar de la primera versió de la Rúbrica de Canvi. Aquesta va dirigida a tots aquells centres que us trobeu immersos en un procés de transformació cap a l’horitzó comú d’educació de qualitat. La Rúbrica és una eina de reflexió, autoavaluació i aprenentatge que té per objectiu orientar els centres sobre la seva situació actual i ajudar-los a prendre decisions per a la millora.

La Rúbrica ha estat elaborada per un equip format per directores de centres, inspectors d’ensenyament i experts educatius, i l’ha validat el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, pensant en un instrument que contribueixi a capacitar tots els centres en el seu procés de transformació.

La Rúbrica de Canvi es presenta digitalment gràcies a la metàfora d’un hort que, cada centre, haurà d’anar cultivant i regant per apropar-se a la seva visió de centre. Ja són 90 centres els que s’ha registrat a www.rubricadecanvi.cat. Si encara no ho heu fet, us animem a endinsar-vos a l’hort de la Rúbrica!

 

 

També teniu a disposició un document d’orientacions d’ús de la Rúbrica de Canvi així com dos documents que us ajudaran a navegar per l’eina digital: les preguntes freqüents i el tutorial.

En els propers mesos continuaremtreballant per seguir millorant aquest instrument. Esperem els vostres comentaris!

 

Enviar-me un correu electrònic quan rebi comentaris –

Has de ser membre de Xarxes de transformació educativa per afegir comentaris!

Join Xarxes de transformació educativa

Comentaris

 • Voldria fer constar en aquest fil que aquesta rúbrica és el resultat d'un esforç col·lectiu i del treball intens i perllongat d'un grup de persones que mereixen ser reconegudes: 

  • Iolanda Arboleas, directora de l’Institut de Sils.
  • Xavier Chavarria, Inspecció d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya.
  • Joaquim Núñez, Inspecció d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya.
  • Coral Regí, directora de l’Escola Virolai.
  • Jesús Viñas, Inspecció d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya.
  • Antoni Zabala, director de l’Institut de Recursos i Investigació per a la Formació (IRIF).
  • Mariana Salgado i Sara Yamaka, col·laboradores en la investigació i elaboració.
  • Jara Costa, Lola Martínez i David Pérez, disseny, orientacions i coordinació.
  • Escoles impulsores i centres de la mostra representativa, revisió crítica i primer pilotatge.

  Aquesta primera versió de la Rúbrica de Canvi és un instrument desenvolupat a iniciativa del programa Escola Nova 21 en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. També voldria fer constar un agraïment als equips de Serveis Centrals del Departament pel seu treball i suport.

  Naturalment l'eina és millorable, però el procés i el resultat ja són exemple de com col·laborant plegats avançem i creixem en benefici de tothom. De veritat, gràcies a tots i moltes felicitats! 

This reply was deleted.

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.