Bon dia!
Seria possible tornar a veure la xerrada que va donar ahir la professora britànica Kathryn Riley?
Gràcies!
Àngels
Has de ser membre de Transformació educativa per afegir comentaris!
Has de ser membre de Transformació educativa per afegir comentaris!
Bon dia!
Seria possible tornar a veure la xerrada que va donar ahir la professora britànica Kathryn Riley?
Gràcies!
Àngels
Bona nit, voldria comentar que el fet d'apuntar-nos a la Xarxa va ser, una mica, dirigit pel nostre inspector ja que, des de l'equip directiu, no en veiem la necessitat donat que ja havíem engegat un procès de canvi metodoògic general força important des de fa anys.
Després de dues sessions, he de dir que estic gratament sorpresa perquè tant la Victòria , com a dinamitzadora, els temes que es tracten en les sessions i la interacció amb altres companys/es de professió , són força interessants i ens alegrem molt d'haver-nos apuntat.
Esperem que puguem gaudor força temps de la Xarxa.
Moltes gràcies
A la meva escola hem començat amb els espais.
Encara estem acabant de dissenyar els llocs, els materials,... però molt il·lusionada i amb moltes ganes!!!
Amb ganes de començar a dissenyar un espai de música a l'escola on tot@s les persones de la comunitat educativa s'hi sentin incloses, en primer lloc, s'hi sentin còmodes i sobretot hi trobin una estona de benestar personal. Cal trencar maneres d'ensenyar estereotipades i clàssiques per trobar un lloc en l'espai i el temps que permeti gaudir i crèixer com a persones. Un ambient, un espai, un racó...
Si ets membre de l'equip impulsor del teu centre, segur que t'interessarà seguir els debats del grup "Equips impulsors" i formar-ne part activa. T'hi esperem!
Hola a tots i totes i bones vacances!
La #TransformacióEducativa és una realitat i per això és súper important explicar que està passant i que és possible.
Per això, tothom que tingui fotografies, vídeos o altres continguts sobre el canvi educatiu als vostres centres i entorns i que vulgui compartir amb nosaltres perquè en fem difusió si us plau que m'ho faci arribar al meu correu directament o compartint-me una carpeta de google drive (si no sabeu com es fa em podeu escriure i us ajudaré). Hem d'explicar i compartir la força d'aquest moviment!
lola@escolanova21.cat
Moltes gràcies per la vostra feina i el vostre entusiasme!
SUPERDOTATS, ALTES CAPACITATS I TALENTOSOS, ELS GRANS OBLIDATS
Així com hi ha una gran sensibilització social que protegeix el col·lectiu d'alumnat amb dificultats d'aprenentatge i/o poques capacitats cognitives, i que hi ha una llei que els empara; per contra, no existeix encara cap legislació relativa al col·lectiu d'Altes Capacitats, Talentosos i Superdotats com una minoria social que cal protegir. La consciencia social en aquest sentit és també pobre, així com la inexistència de campanyes de sensibilització social impulsades pels governs.
Considero que els Educadors, Professors, Formadors, hauríem de promoure aquesta sensibilització social, ajudar a impulsar una llei que protegís aquest col·lectiu que aporten un patrimoni valuós a la societat i que fa avançar les cultures i civilitzacions amb el seu pensament i les seves capacitats.
No només quantitativament parlant, sinó també qualitativament, ¿Quantes adaptacions curriculars es fan cada curs per a estudiants talentosos/altes capacitats/superdotats? Quants claustres de professorat decideixen passar aquests joves de curs ? O saltar dos cursos de cop ?
Hi ha universitats a Catalunya, Espanya, Europa, disposades a acceptar aquests alumnes amb capacitat per fer un grau, -donat que comprenen els conceptes que s'hi estan treballant-, amb una edat inferior als 18 o 25 anys ?
Per què mentre als Estats Units podem trobar 75 centres educatius on aquests alumnes poden estudiar a Espanya, -tot i que hi ha centres concertats, privats, i públics amb projectes o aules específiques a nivell d'institut- no hi ha centres educatius exclusius o especifics per acollir-los ni aules a la universitat preparades per cursar graus?
Confio que la feina feta per alguns instituts es concreti amb el pas a la universitat, que si bé ja acull aquests estudiants als campus de juliol, pugui també fer-ho als estudis de grau. D'aquesta manera evitaríem molt de fracàs escolar.
Bon dia, em dic Toni i formo part del equip impulsor de l´escola Concepcionistes de Barcelona.
Vull compartir amb vosaltres un article fet pel Sergi del Moral i el Jordi Domènech a la revista Cuadernos de Pedagogia.
M´he vist molt reflectit en persona i com a part d'un claustre en com vivim la #TransformacióEducativa.
Moltes gràcies a aquest dos grans professionals als que segueixo i admiro ja fa temps.
http://www.sergidelmoral.net/2018/03/07/las-necesarias-tensiones-en...
L'escola obre un altre cop les portes, aquest cop amb vocació gastronòmica!
L’escola com una cuina
La cuina de cada casa
conté la seva riquesa:
a cada llar diferent,
especial cada una d’elles!
Olors, colors, sabors....
L’escola és una altra cuina
-més gran- on es convida
a les famílies i infants
a traginar junt amb mestres
al voltant de vius fogons.
Hi trobareu el desig
d’enriquir el receptari
i farcir junts el rebost,
on mai haurà de mancar
tot allò que és necessari.
Clara Borràs
AMISTAT
COMPRENSIÓ
COMPROMÍS
CONSTÀNCIA
COOPERACIÓ
ENTENIMENT
ESFORÇ
HARMONIA
HONESTEDAT
IGUALTAT
PARTICIPACIÓ
PAU
RESPECTE
RESPONSABILITAT
SALUT
TOLERÀNCIA
VOLUNTAT...
Centre educatiu
Escola Joan Pelegrí
Població
Barcelona
Etapa educativa
infantil, primària
Perfil professional
mestre
Centre d'interès preferent
pràctiques avançades, avaluació, reflexió pedagògica, comunitat educativa, recursos, lideratge pedagògic
Presentació personal
Sóc mestre d'educació especial a l'Escola Joan Pelegrí des del curs 1999-2000. He treballat en integració d'alumnat amb dèficit visual. També he estat en diferents centres d'acció educativa, tant infantils com juvenils.
Per editar el teu perfil.
Per enviar missatges.
Per mirar els missatges rebuts.
Per compartir una reflexió.
Per trobar col·legues.
Per demanar ajuda :)
Comentaris
Segurament l'exercici de comprensió lectora era poc estimulant...
Vaig passar tot el dia amb el tio Tomàs... el que més recordo és qu...
Els va ensenyar a ballar sardanes i va ser feliç veient -observant atent- el que feien els nois i noies: guarnir una poesia de tardor: Fulles seques, de JoanaRaspall.
Em fa molta i.lusió retrobar_te a través d'aquest nou canal.
Gràcies pel record de la visita de Tomàs Gil Membrado. No fa gaire a l'escola encara en parlàvem...quin gran regal que ens vas fer!
Una abraçada ben forta!!!
http://www.youtube.com/watch?v=3T2E2RlR8hc
L'esforç per exercitar la lletra lligada es fa llaminer si tot plegat serveix com l'ingredient principal per fer un PASTÍS amb els colors de l'Arc de Sant Martí.