Notícies

Engega tot l'ecosistema de xarxes locals d'Escola nova 21

El procés de canvi educatiu mitjançant l’articulació de les xarxes locals ja està en marxa.

Els passats 16 de febrer i 9 de març de 2017 es van dur a terme dues jornades de formació de dinamitzadors/es que acompanyaran el treball de les xarxes locals de la demarcació de Barcelona. Les jornades van consistir en dinàmiques d’exploració dels fonaments de l’horitzó comú del programa i d’ubicació del rol que els correspon en el funcionament de les Xarxes, així com la visualització del documental “Most Likely to Succeed”, que relata l’experiència d’un centre educatiu innovador a Califòrnia des de les perspectives de l’alumnat, els pares i mares, el professorat i l’equip directiu. El documental serveix com a punt de partida per reflexionar sobre els “perquè” i els “com” del canvi educatiu. L'equip de dinamitzadors/es van estar acompanyats per l’equip d’Escola Nova 21, de la Diputació de Barcelona, i per experts en dinamització i metodologies participatives.

Les xarxes per al canvi, a Barcelona, també han activat motors. El Consorci d’Educació de Barcelona, Escola Nova 21, l’ICE de la UAB i l’Associació de Mestres Rosa Sensat han acordat sumar les diferents iniciatives en aquest projecte conjunt d’innovació educativa per a la ciutat de Barcelona. Les xarxes per al canvi són 19 xarxes locals de Barcelona, on hi participen un total de 152 centres de la ciutat –87 instituts i escoles públiques i 65 concertats–.

Les xarxes locals de les demarcacions de Lleida, Tarragona i Girona també estan definides i a punt de començar.

Les xarxes locals tindran reunions periòdiques i presencials amb un plan de treball basat en un horitzó comú compartit de transformació educativa.

El procés ha començat!

 

Enviar-me un correu electrònic quan rebi comentaris –

Has de ser membre de Xarxes de transformació educativa per afegir comentaris!

Join Xarxes de transformació educativa

Comentaris

 • Bon dia, 

  Vaig presentar en el meu perfil que volia ser dinamitzadora de xarxes locals. Ho sento, no puc anar a les jornades perquè estic de baixa.Miraré el documental. Per ordres de Delegació no puc donar-me d'alta fins al 30 de juny. Ho lamento.

  Esther Calopa Mars

  • Hola, Esther. Tens la resposta al teu mur. :)

 • Una gran notícia! Compraré experiències serà un font molt enriquidora per a tots.
 • Una notícia magnífica!

  Gràcies a totes les persones i institucions que ho feu possible.

  Com a membre de l'equip del programa estic molt, molt content amb l'inici d'aquest ecosistema de xarxes d'arreu de Catalunya. Estic segur que serà una eina magnífica per a l'intercanvi i l'aprenentatge compartit.

  Això s'ha de celebrar. :)

This reply was deleted.

Últimes notícies

Rellinars, una mirada als projectes

 • Descripció:

  Volem compartir el projecte educatiu del centre, sota la mirada de l’aprenentatge i de com arribem les persones a fer gran el coneixement. Parlarem de com ens organitzem, tant pel que fa a l’horari, al pla de treball, a la planificació amb els…

 • Proposat per
 • Etiquetes: projectes

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.