L’aprenentatge entre iguals, clau per al canvi

Aquests mesos, alguns de vosaltres heu estat participant a les residències a centres de la mostra d’Escola Nova 21. Les oportunitats d’aprenentatge en espais com aquests, o com la 11a Trobada de Xarxes que començareu alguns la setmana que ve, són importantíssimes pel dia a dia a tots els centres.

L’aprenentatge entre iguals és un dels pilars bàsic d’aquest procés de transformació, i busca trencar amb l’aïllament dels centres per passar a treballar de forma col·laborativa en espais horitzontals.

Aquesta col·laboració contribueix a generar espais de confiança i suport entre centres diversos que deriven en millores individuals i col·lectives per a tota la comunitat educativa; infants, docents i famílies, com tots hem pogut anar veient durant aquest temps.

La participació activa porta a desenvolupar habilitats i pràctiques que posen l’alumne al centre, i mantenir i reforçar aquestes xarxes genera un impacte positiu en els infants i en la consecució d’una visió compartida de l’educació per part de tothom.

Aquesta col·laboració té, a més, un valor especial quan es tracta entre docents i centres de diferents etapes, perquè ajuda a donar coherència i cohesió a tot el procés educatiu, fent més fàcil transicions que, actualment, són complexes, com de la Primària a l’ESO.

Finalment, aquest mes i la resta del curs continuem amb les visites dels centres de la Mostra a centres referents de formació i dels centres de les xarxes als centres de la Mostra. Us encoratgem a aprofitar-les, ja que són una experiència que té un impacte molt potent en la pràctica educativa diària de tothom qui hi participa.

Enviar-me un correu electrònic quan rebi comentaris –

Equip Escola Nova 21

Has de ser membre de Transformació educativa per afegir comentaris!

Join Transformació educativa

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.