S’ha generat presa de consciència de la necessitat de canvi de paradigma i s’han testat processos de transformació de centres que fan possible generalitzar-lo

A l’acte que s’ha fet al CosmoCaixa, on han assistit el president del Parlament, el conseller d’Educació, diputats i portaveus d’Educació de JxC, ERC, PSC i ECP, i alcaldes i regidors, les cinc institucions promotores han rendit comptes d’aquests tres anys. UNESCOCAT, la Fundació Bofill, la Diputació de Barcelona, la UOC i EduCaixa han valorat que la gran mobilització de mig miler de centres ha fet palesa la necessitat de generalitzar el canvi, mentre que el testeig d’un protocol de canvi intensiu amb una mostra de 30 centres ha provat que tota escola es pot actualitzar.

A l’acte, el Departament d’Educació ha presentat accions que beuen de l’experiència d’Escola Nova 21 perquè arribin a més escoles i instituts. Alhora, el president del Parlament, Roger Torrent, ha agraït el compromís de tants docents i dels centenars d’escoles i instituts que han participat i ha destacat la importància estratègica de posar al dia el sistema educatiu per respondre als reptes d’avui i d’un futur complex i incert.

Una avaluació externa feta en col·laboració amb el Departament d’Educació ha demostrat l’eficiència de les dues estratègies desplegades per Escola Nova 21 per promoure un canvi de paradigma educatiu: intensivament a través de la Mostra i orientant a través de les Xarxes.

L’experiència dels tres anys de treball conjunt amb diversos governs i administracions ha fet veure que, per aconseguir el 2030 l’objectiu que totes les escoles siguin equivalents en qualitat educativa, calen accions concretes des de polítiques transversals i de llarg termini que vagin més enllà d’una legislatura. Per això, el director d’Escola Nova 21, Eduard Vallory, ha plantejat la necessitat d’un gran acord perquè l’actualització educativa arribi a totes les escoles i instituts al llarg de la pròxima dècada, treballant amb els docents i els centres, des d’una acció interinstitucional arrelada a cada municipi.

3766581318?profile=RESIZE_710x

Enviar-me un correu electrònic quan rebi comentaris –

Equip Escola Nova 21

Has de ser membre de Transformació educativa per afegir comentaris!

Join Transformació educativa

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.