El passat dijous 27 d’abril, a Santa Margarida i els Monjos plovia intensament. Refugiats dins de l’acollidora Masia Mas Catarro, els centres de la Xarxa de l’Alt Penedès Sud es trobaven per primera vegada amb les expectatives ben altes. Tal i com en Carles, el dinamitzador de la xarxa, relata a la Xarxa Digital (vegeu notícia aquí) “ha continuat plovent, dins la mateixa sala sí!, pluja de comentaris, opinions, idees, dubtes, conceptes, pensaments... fins deixar ben xops els murals…”. "Com descrivien a l’Escola El Drac, es tracta de “marcar-nos petits camins però ben definits i amb objectius clars, amb il·lusió, ganes i convenciment”, i tot plegat en col·laboració amb altres centres dins la xarxa local, perquè, tal i com afegia l’escola Arrels, “trobar-se ja és un canvi pels centres escolars".

El mateix dia a Sant Cugat, la xarxa local també iniciava el seu viatge d’aprenentatge col·laboratiu amb els 11 centres que en formen part i de la mà de l’ICE de l’Autònoma. Intercanvi d’expectatives, debat ben animat al voltant del propòsit educatiu i tot plegat ben amanit amb anècdotes i experiències compartides. Com l’analogia que ens exposava l’escola Turó de Can Mates entre el canvi educatiu i el bambú japonès, que són “no aptes per a impacients”, perquè segons ens comentaven, “el bambú triga 7 anys per començar a créixer, i de cop, durant el setè any, en un període de 6 setmanes, la planta de bambú creix...més de 30 mestres!” Podeu trobar la història sencera a la Xarxa Digital, mitjançant aquest enllaç!

La setmana passada també va ser el torn de la primera trobada de xarxes del Vallès Occidental Nord, a Sabadell, que va ser rebatejada unànimement pels seus membres amb el nom de Xarxa Badabadocs, que és el terme que fan servir a la zona per a les roselles. I també fou el torn de les primeres trobades de les xarxes de la Mola i de Terrassa-Vacarisses, també rebatejada amb el nom de Xarxa L’Obac, a Terrassa, de la xarxa de l’Anoia Oest, a Igualada, i les xarxes del Delta Llobregat Oest, a Viladecans, i Llobregat Centre, a Sant Vicens dels Horts, així com de les xarxes del Vallès Oriental Est, a Mollet, i del Baix Montseny, a Sant Celoni. Les xarxes agafen embranzida per primavera!

I aquesta embranzida la podeu constatar també en els diversos vídeos que les pròpies xarxes han anat generat de les trobades, com ara el de la xarxa del Delta de  Llobregat Est, del passat 20 d’abril:

Aquí teniu un parell de fotos:

Enviar-me un correu electrònic quan rebi comentaris –

Equip Escola Nova 21

Has de ser membre de Transformació educativa per afegir comentaris!

Join Transformació educativa

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.