Formació d'estiu 2017

Setmana de formació Escola Nova 21 [diferents municipis]

Es tracta d'una proposta formativa adreçada al professorat que ha iniciat processos de canvi als seus centres educatius i que treballen en xarxa amb altres centres a les xarxes locals d’Escola Nova 21.

La formació s’ha creat a partir del treball conjunt entre diverses institucions que compartim aquest horitzó, i ha estat dissenyada per en David Atzet, professor i director del SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada.

Aquesta formació té els següents continguts:

 • Propòsit competencial:
  • Què significa l’aprenentatge basat en competències per a la vida.
  • Finalitats generals del currículum a primària i secundària en relació al marc d’escola avançada.
 • Pràctiques fonamentades:
  • Els set principis de l’aprenentatge com a eina holística d’articulació de la pràctica docent.
  • Exemples pràctics.
 • Avaluació:
  • Instruments d’avaluació formativa a l’aula i al centre (avaluació de processos).
  • Ampliació dels àmbits d’avaluació: cognitiva, emocional, social i ètica (avaluació de resultats).
 • Organització:
  • Organització social dels entorns d’aprenentatge/aula.
  • Organització dels recursos espai i temps del centre.

Repensant l'Educació avui (Rosa Sensat) [BCN]

La proposta formativa creada conjuntament entre les entitats que formen part de Xarxes per al Canvi (Consorci d’Educació de Barcelona, Escola Nova 21, ICE de la UAB, i Rosa Sensat), i les Xarxes locals d’Escola Nova 21 i la Diputació de Barcelona.

És una proposta oberta a tots els mestres que han iniciat projectes de canvi en les seves escoles, i que treballen en xarxa amb altres centres. L’objectiu és promoure l’intercanvi entre mestres d’escoles i realitats diferents, afavorir tant la reflexió teòrica com el coneixement d’experiències.

Es tractaran, reflexionaran i debatran les qüestions següents:

 • Quina és la relació entre el que fem i el que diem a l’escola?
 • Les pràctiques educatives estan basades en com les persones aprenen?
 • Com organitzem els espais, els temps i els materials?
 • Com són les relacions, els rols i la participació dels diferents agents educatius en els processos de canvi i de transformació?

Formació intensiva pels equips directius i impulsors dels centres de la mostra representativa [BCN]

Formació adreçada als equips impulsors i directius dels 30 centres de la mostra representativa, a càrrec de les escoles impulsores i l'equip del programa Escola Nova 21.

Aquesta formació intensiva es desenvoluparà del dilluns 3 al divendres 7 de juliol a Barcelona en la seu d'una escola de la mostra. I el dilluns 10 i el dimarts 11 de juliol en jornades de treball intern cada centre de la mostra.

La inscripció a aquesta formació es realitza directament des del Programa Escola Nova 21 amb les persones implicades.

Més informació: info@escolanova21.cat

Mur de comentaris sobre tota l'oferta de formació EN21

Has de ser membre de Xarxes de transformació educativa per afegir comentaris!

Join Xarxes de transformació educativa

En aquesta secció hi trobaràs tota la informació referent a la oferta formativa relacionada amb Escola Nova 21 per aquest juliol 2017.

Setmana de formació Escola Nova 21 (diferents municipis): adreçada als docents que ha iniciat processos de canvi als seus centres educatius i que treballen en xarxa amb altres centres a les xarxes locals d’Escola Nova 21.

Repensant l'Educació Avui (Rosa Sensat) (Barcelona):  adreçada també als docents que han iniciat projectes de canvi en les seves escoles, i que treballen en xarxa amb altres centres.

Formació intensiva pels equips directius i impulsors dels centres de la mostra representativa (Barcelona): adreçada als equips impulsors i directius dels 30 centres de la mostra representativa, a càrrec de les escoles impulsores i l'equip del programa Escola Nova 21.

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.