Esdeveniments

6 de Nov de 2017
  • 6 de Nov de 2017 de 6:30pm a 9:30pm
  • Ubicació: Auditori del MACBA
  • Activitat més recent: 13 de Nov. de 2017

El 6 de novembre a l'auditori MACBA: Spiral of Inquiry.

Un dels majors reptes per a la transformació educativa d'una escola és acotar la dimensió del canvi per no fer-lo inabastable. Aquesta és la funció de la metodologia de canvi Spiral of Inquiry (Espiral d'Indagació), que s’està treballant dins del projecte Escola Nova 21 i a Barcelona a través de Xarxes per al Canvi. La metodologia la van desenvolupar les canadenques Linda Kaser Judy Halber  que explicaran a Debats d’Educació el perquè de la seva utilitat i l'experiència de dur-la a la pràctica a Austràlia, Nova Zelanda i British Columbia (Canadà).

Un dels valors afegits de l’Spiral of Inquiry és que és una metodologia construïda sobre conceptes coneguts i pràctiques que molts docents ja utilitzen. No obstant això, la combinació d’aquestes característiques, conceptes i pràctiques és el que distingeix l’Spiral of Inquiry d’altres mètodes de recerca-acció.

La clau per implementar l’Spiral of Inquiry és disposar d’una una mentalitat indagadora i de curiositat sobre allò que està passant als aprenents. Així doncs, crear les condicions als centres educatius per fomentar la curiositat, desenvolupar-la i mantenir-la és essencial per obrir la reflexió que permetrà canviar les pràctiques d’aprenentatge als centres. Una de les grans potències de l’Spiral of Inquiry rau en què pren com a base el coneixement existent sobre com les persones aprenen i, per tant, els set principis de l’aprenentatge plantejats de l’OCDE. Alhora, un element fonamental de la nova cultura de centre enfocada a la indagació i la millora contínua que promou l’Spiral of Inquiry és la participació dels aprenents, les seves famílies i les seves comunitats, recolzant a cadascuna de les fases del procés que planteja l’espiral. Això requereix d’un canvi en la veu de l’aprenent en el procés d'aprenentatge, ja que els aquest ajuda a identificar i abordar els reptes amb què es van trobant durant el procés.

INSCRIPCIÓ IMPRESCINDIBLE: http://www.debats.cat/ca/inscripcio-presencial-611

Enviar-me un correu electrònic quan rebi comentaris –

Has de ser membre de Xarxes de transformació educativa per afegir comentaris!

Join Xarxes de transformació educativa

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar els continguts propis d’aquest web, i només us demanem que difongueu les vostres creacions amb la mateixa llicència oberta i en reconegueu l’autoria i la font.